Известие

Collapse
No announcement yet.

Изпуши бял дим 147 1.6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изпуши бял дим 147 1.6

Хора не знам къде точно да пусна тази тема но реших да е тук Въпроса ми е вчера алфата ми 147 1.6 изпуши 2 пъти бял дим по малко зад мен караше приятел и ми каза и след това спря, а след това карахме около 10 километра още да не би да има някаква система чувал съм на Toyota за такава за пречистване или ?Маслото си е на лице антрифриза също колата си върви както обикновенно, но я карам само градско дори няма винетка да не би да е заради това ?

Aко си ходил на автомивка и е влезнала вода по гърнетата може да я е поизпарило малко, ама чак пък да пуши незнам
    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Притеснението ти явно е дали не гори масло.
      2 неща:
      - при сутрешно палене я изфорсирай и гледай отзад - ако са гумички на клапани, ще изпуши
      - ако ВСЕКИ път при превключване на скоростите, особено при високи обороти, припушва, може и да има луфтчета на сегменти

Но ако наистина това нещо е станало само епизодично и без никаква регулярност, съмнявам се да му има нещо на мотора...

Маслото кога си го сменял? Колко км си минал с него? Изгорил ли е мотора някакво количество повече от нормалното?
      Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Драстиии
        Белия дим отзад може да е от едно единствено нещо! Това е антифриз.
        Ако е било вечерно време възможно е колата зад теб да се е заблудила за цвета на дима!
        Моя съвет е загрей колата до работна температура , дай газ 3-4 км ама наистина яко и пак провери течностите (масло и антифриз) би било някой да кара зад теб за да следи за пушеци.
        Принципно няма страшно най много една гарнитура на главата да смениш

Comment

Абе момче не се шашкай това е пара или така наречения конденз
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Маслото не съм го сменял 1 година и 2 месеца защото за това време съм минал 6000 километра за това време е изгорила около 200 грама масло по пръчката като гледам ... Преди това не я бях водил на автомивка беше си суха... но казаха че доста е изпушила 2 пъти и после спря да пуши

Comment

Не ти е от 200-те грама масло това, мойта си хапва доста повече и не пуши така а и като пуши от масло дима е сив и синее леко, не е бял
              Вдигни капачката на на маслото ако има конденз по нея може да е от гарнитура на главата
              В разширителния съд на антифриза има ли бели отлагания?
              Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Споко, нищо ти няма на колата! И мене така един ден ме хвърлиха в смут - едва ли не огромни бели облаци бълвала колата.... А за 10 000км не е изгорила нищо
                Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                BMW 328i

Comment

Щом флуидите не мърдат, да не ти пука.....гони те параноята, ще ти мине....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

.

Плачеш за нова гарнитура на капака на клапаните...щото трябва да си чистиш сепаратора скоро време.
                    И да сменяш по-често маслото!
                    155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
                    1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
                    GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
                    ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите

Comment

Често се наслагва конденс да не те притеснява колега при повечето е така сутрин дори 23-4 градуса малко да загрее изчезва но е възможно ако бяга антифриза да е от него проверявай го . Ако не се лужа на твинспарка трябва да е на минимум щото явно се разширява като си движение .
                      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                      Ramstein - Benzin
                      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

На всяка кола се разширява антифриза
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Еми ще видим какво ще се получи иначе тези ремонти скъпи ли са ?

Comment

Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщение
                            Еми ще видим какво ще се получи иначе тези ремонти скъпи ли са ?
                            Смяна на гарнитура, чистене на сепаратор не са скъпи интервенций!

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                              Смяна на гарнитура, чистене на сепаратор не са скъпи интервенций!
                              Точно това ме посъветва един монтиор от сервиза на 4-ти километър трябва да отида до там да я погледне.....

Comment

Working...
                              X